Psychotherapie Maassluis

Tarief en vergoeding

Aanmelding

Aanmelden kan zonder of met verwijzing van de huisarts of andere zorgverlener. Een oriënterend gesprek duurt 45 minuten. Het tarief voor dit gesprek is € 25,-, inclusief btw.

Tarief vervolgafspraak

Voor een vervolgafspraak van een uur is het tarief € 75,-. Wanneer een afspraak (in onderling overleg) langer duurt, dan zijn de kosten navenant. Voor relatietherapie, of andere afspraken met twee personen, neem ik 1,5 uur de tijd en reken ik € 115,-. Alle bedragen zijn inclusief 21 % btw. Mijn uitgangspunt is dat therapie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Is er in jouw situatie sprake van onvoldoende financiële draagkracht, dan zoeken we samen naar passende afspraken en/of een aangepast tarief.

Aantal benodigde gesprekken

In de meeste gevallen heb je tussen de vijf en tien sessies nodig. Soms is één afspraak al genoeg. Wil je weten of ik jou kan helpen of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek, neem dan contact met me op! Je kunt me altijd mailen of bellen.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn behandeling vanuit de aanvullende verzekering (alternatieve zorg).  Daarom beïnvloed het niet je bijdrage eigen risico, bijdrage eigen risico geldt wel bij een psycholoog of therapeut, die werkt binnen de reguliere zorg en vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je doet er goed aan bij jouw zorgverzekering te informeren naar de vergoeding omdat de vergoedingen per verzekering verschillen. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA (beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten, kwaliteit en professionaliteit op het gebied van de geestelijke hulpverlening) en bij de koepel RBCZ. Zij maken afspraken over vergoedingen met de zorgverzekeraars.

Een andere mogelijkheid om vergoeding te verkrijgen is via je werkgever.

Afzeggen afspraak

Het overkomt iedereen wel eens dat je een afspraak af moet zeggen. Dat kan altijd, maar als je het me uiterlijk 24 uur van tevoren laat weten, dan zitten er voor jou geen kosten aan en ik kan nog iemand anders inplannen.