Psychotherapie Maassluis

Therapeut

Therapeut Engla Lammertink

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik begaan met mensen, die het minder getroffen hebben dan anderen, zoals kinderen in lastige gezinssituaties. Zodoende werkte ik met veel voldoening in de jeugdhulpverlening en resocialisatie voor gedetineerden en (ex-)verslaafden.

Groei door en voor mensen

Door het werken met hen leerde ik veel over mezelf en kon me zo verder ontwikkelen. De opleiding voor Integratieve psychotherapie heeft hier verder een bijdrage in gehad. Ik raakte gaandeweg overtuigd dat ieder mens voldoende zelfkennis en potentie in zich heeft. Wanneer die de ruimte krijgen om ingezet te worden kan men de problemen, stap voor stap, te boven te komen, zich ontwikkelen en verder groeien.

Rijkdom

Naast mensen een stukje mee mogen lopen, hun vertrouwen krijgen en mijn kennis en kunde in mogen zetten, opdat hun zelfkennis en kwaliteiten belicht worden en de ruimte kunnen krijgen, ervaar ik als een rijkdom. Dat doe ik vanuit vrijheid in verbondenheid. Ik ben dan ook iedere keer weer geroerd door de stappen die zij zetten om hun doel te bereiken. Hun vooruitgang is uiteindelijk een verdienste van henzelf.

Van binnen uit

In mijn begeleiding neem ik mijn werk- en levenservaring, mede door de zorg voor pleegkinderen, mee. Deze ervaringen hebben me als mens gevormd. Het inzetten van mijn ervaringen doe ik op een professionele wijze. √Čn ik ben mens, leef en neem mezelf mee in onze gesprekken, waardoor jij mij al doende leert kennen.

Mijn weg

Sinds 2006 begeleid ik mensen met behulp van Integratieve Psychotherapie of Hypnotherapie in praktijk de Spiegeling. Via een omweg ben ik hier gekomen. Vele jaren werkte in een ziekenhuis. Om mijn betrokkenheid bij mensen die het minder getroffen hebben meer vorm te geven heb op een zeker moment een overstap gemaakt. Dit bleek voor mij een juiste stap. Ik vond mijn plek in een resocialisatie project voor gedetineerden en (ex-)verslaafden en aansluitend in de jeugdhulpverlening. Hierdoor ontdekte ik waar mijn kracht en passie ligt. Reden om in 2003 de opleiding voor Integratieve Psychotherapie te Amsterdam te starten en te combineren met de opleiding Hypnotherapie. Ontwikkelingen en nieuwe inzichten blijf ik volgen.