Psychotherapie Maassluis

Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie is kortdurende oplossingsgerichte therapie, waarbij jij centraal staat. Jij bent uniek en ik wil je graag leren kennen, met je talenten en kwaliteiten, want die kun je goed gebruiken om je probleem op te lossen. Jij bent uniek en je bent meer dan je klacht. En je klacht, ook al besef je het (nog) niet, komt meer voor.

Om helder te krijgen wat die nu precies is en om te verwoorden wat je wilt bereiken, daarbij kan ik je helpen. Met de hulp van de therapie ga jij aan de slag. De therapie helpt je bij het bewust worden. Je gaat oude en niet heilzame elementen loslaten, alternatieven zoeken en deze (leren) toepassen, zodat jij jouw unieke weg zonder mij kunt vervolgen.
Een weg om steeds meer te worden wie jij bent.

Integratieve psychotherapie gaat uit van het volgende:

  • Gedachten, emoties, gedrag, sociale omstandigheden, psychische en lichamelijke gesteldheid hangen met elkaar samen en spelen een rol spelen bij een klacht en bij de oplossing. Al die elementen kunnen terugkomen in het op jou afgestemde behandelplan, dat ik in het begin van de behandeling opstel.
  • Meerdere methoden en therapie├źn, waaronder hypnotherapie kunnen ingezet worden. Met een aanpak die bij jouw en je klacht past kun jij datgene doen dat nodig is om je doel te bereiken.
  • Gelijkwaardigheid. Als therapeut heb ik een verantwoordelijkheid voor het goed verloop van de therapie. In jouw schuilt de kennis en oplossing om je probleem op te lossen. We werken dus samen en hebben een gelijkwaardig aandeel in de therapie. Dat betekent dat je me kunt aanspreken en we de samenwerking kunnen bespreken.